Бареков е съгласен на коалиция с ГЕРБ, но без Борисов и Цветанов

Бареков е съгласен на коалиция с ГЕРБ, но без Борисов и Цветанов | StandartNews.com

София. Лидерът на България без цензура Николай Бареков не изключва бъдеща коалиция с ГЕРБ, но без Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Той даде заявка, да събори парламента и след това да управлява като „основен субект".

„Не сме идиоти, които на тези избори отиват да се състезават. Целта е да бутнем този парламент и ние да сме основния субект, който да управлява държавата. Нито ще отида да пия кафе със Станишев, нито Местан, нито Борисов. Ако ще обсъждаме коалиция и погледнем към ГЕРБ, ще трябва категорично да бъде без Борисов и Цветанов. С котараците нямаме място да преговаряме. 30% от гласоподавателите на ГЕРБ са разколебани дали да гласуват за тях", каза Бареков при откриване на офис на партията си в столичния квартал „Люлин".

Според него най-големият проблем на България е демографската криза.

"Ние, които сме на 30, не можем да имаме деца, защото нямаме зад гърба си сигурна работа и сигурни доходи. Всеки ден приемам приятели от тези квартали, че няма работни места, доходи, няма перспектива. Като няма перспектива, никой не си обича държавата. Росен Петров ме връща 100 години назад, за да се чувствам патриот. Не съм съгласен с този тип патриотизъм. Не искам да сте чели цялата история или от Първата световна война да търсим. Модерният патриотизъм е, когато обичаш държавата си от модерна гледна точка – да си гледаш детето и да имаш подкрепа от нея, когато е болно", каза още Бареков, цитиран от „Фокус".

По думите му държавата отсъства от много места и страни, в които трябва да се чувства нейната подкрепа.

Той отново посочи, че е дясноориентиран човек, но на 40 години започвал да си променя убежданията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай