Бареков: "България без цензура" влиза в европарламента с още 3 формации

Бареков:  "България без цензура" влиза в европарламента с още 3 формации | StandartNews.com

Добрич. Четири формации ще влязат в европарламента от България на предстоящите евроизбори. Това прогнозира лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който бе в Добрич за откриването на офис на движението. Пред журналисти той заяви, че в града и областта партията му, която ще проведе първия си конгрес на 25 януари, ще има изключително висок резултат и ще е в тройката.

На въпрос на "Стандарт" кои други според него ще стигнат до Брюксел, Бареков заяви: "Смятам, че шанс за влизане в европарламента има за около четири формации - това са трите парламентарно представени партии плюс нашата. Това е сметка, която аз правя на фона на социологическите проучвания, обществените нагласи, офисите, които откриваме, структурите. На този фон смятам, че ще бъдем в тези четири. Дали ще сме първи, втори или трети като г-н Първанов няма да се изхвърлям, мисля, че броят на евродепутатите, които можем да очакваме е между двама и четирима, дори отсега така правим сметки, в добрия смисъл на думата, кои са избирателите, на които можем да разчитаме". Той подчерта, че след разговори с водещи социолози смята, че именно неговата политическа формация ще привлече най-много хора от ГЕРБ и БСП, които в момента са разочаровани от случващото се в партиите.

Бареков коментира и теми от деня, като заяви, че застава зад Патрашкова и колегите й и попита: "Каква работа има прокуратурата да се занимава с медиите. Какво искат от Кристина Патрашкова и колегите й във вестника. Вие знаете, че те трябва да си пазят източниците на информация. Второ, тяхна работа дали ще издадат или източника или не и дали или не ще дават записа. Има три лица замесени, буквално хванати на местопрестъплението - Петков, Първанов и Бойко Борисов. Тук аз добавям и Бисер Петното, защото Петното беше прибран 1 час, след като аз оповестих за неговата среща с Борисов преди Коледа. И моля, нека софийските медии поискат среща с Бисер Петното, разбрах, че прокуратурата ще го остави в ареста за неопределено време днес, и да питат Петното за тази среща".

Бившият президент Първанов е този, който е вкарал ДПС в управлението на държавата през 2005 г., когато месец преди парламентарните избори тогава е обявил, че следващото управление на страната трябва да е тройна коалиция, заяви Бареков. Целта му била да си осигури гласовете на ДПС за следващите президентски избори в онова време. Така подарил и управление на ГЕРБ, защото силово променил закона и въвел мажоритарния избор, който пък донесе 27 мандата на ГЕРБ. Лидерът на "България без цензура" заяви още, че има една икономическа структура, която плаща на всички политически формации без неговата, като в отговор на питане посочи Бойко Борисов.

"Земеделски производител ми беше казал, че Борисов е усвоил 4 млрд. лв. Аз казах в София, че така говорят по площадите на България, след което Марковски ми заведе дело и Борисов. Ако това, което хората говорят е вярно, аз не виждам кой друг освен Борисов ще има финансовата мощ и медийната мощ включително, за да финансира и да продуцира подобни проекти. Той много внимателно си харчи парите напоследък, защото видяхте в деня и в часа в който стартира проекта на Първанов и той го обяви пръв във Фейсбук спря другия проект, който се провали - на Раннобудните студенти. Просто като един робот им изключи щепсела от контакта и те застинаха в гротескна поза. И за друг честно казано аз не знам, който да плаща политически проекти и кампании. Тук е добре г-н Първанов да излезе, както аз съм показал, и да каже кой го финансира. Щом си политик - трябва да имаш хигиена. Трябва да си пазиш бележките дори от костюмите. И като те питат колко струва това кожено яке - да можеш да кажеш" - категоричен бе лидерът на "България без цензура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай