Българка в болница след терора в Мюнхен

Българка в болница след терора в Мюнхен | StandartNews.com

Нашата сънародничка е болница след терора в Германия. Това става ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

Пострадалата е с инициали Е.Д. В опит да избегне куршумите в търговския център „Олимпия", сънародничката ни паднала и счупила ръката си, сочи информация на Нова тв. 

"Генералният консул на България в Мюнхен Антоанета Байчева уведоми министър-председателя Бойко Борисов, че по време на атаката в търговския център „Олимпия" е пострадала българка, за която след преглед е установено, че няма опасност за живота. Тя е с инициали Е.Д. и е настанена в лечебното заведение „Нусбаумклиник"", допълват от пресцентъра на Борисов.

Премиерът е разпоредил на консула ни да посети незабавно пострадалата в болницата и да окаже пълно съдействие за нейното скорошно оздравяване.

Няма загинали или пострадали българи при вчерашната стрелба в търговски център в Мюнхен. Toва обявиха по-рано днес от Министерството на външните работи, позовавайки се на официални данни от баварската полиция. Всичко по темата за атаката може да намерите ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай