Балабанов: След провала в МВР награждават Рашков с друг пост

Имаме страхотна идея с Асен - Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, казал премиерът Петков

Балабанов: След провала в МВР награждават Рашков с друг пост | StandartNews.com

Депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов съобщи тази сутрин по БНТ, че той лично е съобщил за несъгласието Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Направил го е с есемес до Лена Бориславова. По думите на Балабанов предложението било на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, защото Рашков "не можел да направи необходимите реформи в МВР".

"На коалиционния съвет миналата седмица премиерът дойде при нас без да знаем и каза: Имаме страхотна идея с Асен - Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Г-н Рашков на мен ми стана симпатичен като министър на вътрешните работи по време на служебния парламент. Попитах премиера каква е идеята зад тази рокада. Той каза следното: Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние да извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи. Затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща", разкри Станислав Балабанов.

"Какво направи МВР през това време? Осветли ли корупцията в предходното управление? Не. Единствено арестуваха Борисов, за което никой от коалиционните партньори не знаеше", възмути се депутатът от ИТН. Според него ако Рашков стане шеф на комисията, тя ще се превърне в бухалка на властта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай