Балабанов проговори за черните лебеди и лъжите във властта

Остра критика към кабинета

Балабанов проговори за черните лебеди и лъжите във властта | StandartNews.com

Остра критика към кабинета и партньорите на ИТН от управляващата коалиция отправи депутатът Станислав Балабанов („Има такъв народ”).

Антикризисните мерки бяха представени на тъмно, разбрахме за тях от медиите, коментира Балабанов пред bTV. И заяви: „Тези черни лебеди, които ни застигнаха, усложниха ситуацията. Който и да е на власт, щеше да бъде застигнат от тези проблеми”.

Според него и антикризисните мерки са били плод на бързане и кризисен ПР. По думите му „Продължаваме промяната” не се вслушват в предложенията на ИТН и "правят каквото си искат".

По темата Северна Македония Балабанов коментира, че са се потвърдили подозренията на неговата партия за ангажименти на премиера Кирил Петков спрямо РСМ. Според депутата няма никакъв смисъл от свикване на КСНС, защото на предишното си заседание той е потвърдил българската позиция за Северна Македония и в нея няма промяна оттогава.

Петков е притеснен, защото неговият външнополитически екип и той самият в началото са поемали обещания, без да питат и да се съобразяват с общата позиция. Надявам се той да ревизира тези си позиции, но не съм много сигурен, коментира Балабанов.

Кабинетът се държи като пенкилер, каза още народният представител.

"Не може да обявяваш категорично и да си сигурен за цената на втечнения газ от САЩ и че той ще е по-евтин от този на „Газпром", продължи Балабанов.

Според него ако нещо не е написано и не е видяно черно на бяло, "не може да се говори в национален ефир с такава сигурност".

„Ако нещо в Америка струва 2 лв. и трябва да го прекараш през океана, за да дойде в България, след което да го преработиш, за да стигне до крайния потребител - логично е тази цена да се промени, така че не трябва да се говори предварително. Много обнадеждаващо хвърлена беше тезата, че газът, който идва от Америка, със сигурност ще е по-евтин от този на „Газпром“. Няма финална експертиза по темата и не може така да се изхвърляме“, добави Балабанов.

Постът на Слави Трифонов емоционално натъжи ПП и ги накара да бълват редица лъжи, като започнем от г-н Лорер и приключим с г-н Минчев, който каза, че не сме били на нито един коалиционен съвет. Това беше лъжа. Ако г-н Минчев приема поведението си за нормално, значи се е объркал”, подчерта Балабанов.

Балабанов повдигна и темата за решетките в НС и поясни, че според него отговорност за тяхното слагане трябва да се търси от председателят на парламента.

Оказа се, че решетките са незаконни и трябва да бъдат премахнати. Вчера председателят на НС обяви, че решението за слагането им е взето от главния секретар на парламента. 

Попитан ще я бъде ли коалицията, Балабанов заяви, че докато коалиционното споразумение не е нарушено, логично е коалицията да я бъде.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай