Балабанов каза ще подкрепи ли ИТН проектокабинета на ПП-ДБ

Ние ще бъдем контрол и гарант по отношение на работата на народните представители, каза той

Балабанов каза ще подкрепи ли ИТН проектокабинета на ПП-ДБ | StandartNews.com

Ние ще бъдем контрол и гарант по отношение на работата на народните представители, за да може българските граждани да се запознават директно какво се случва, заяви в студиото на "Още от деня" Станислав Балабанов, депутат от "Има такъв народ".

По думите му, ИТН първо трябва да подкрепи най-практичните и важни законопроекти и решения на този парламент. Това не означава подкрепа за конкретна формация или конкретен кабинет. Той нарече "лицемерни предложения" проектокабинетът на ПП-ДБ.

"Не можеш да предлагаш в проектокабинет финансов министър като Асен Василев, заради който държавата е във финансов колапс в момента. Няма как до подкрепим такъв кабинет."

Най-важното за нас е да има работещ парламент, за да се случат най-важните неща, защото има много предизвикателства пред България, подчерта той.

"Ако първият мандат се окаже неуспешен, вторият видимо е неуспешен, ИТН е готова да получи третия мандат за съставяне на правителство."

Балабанов коментира, че в момента е най-важно да се разговаря приоритетите пред държавата - връщане на доверието в институциите, работещо законодателство, защото повечето органи са без председатели.

Важно е да се извърви пътят към съдебната реформа, тя да бъде подложена на обществено обсъждане и коментирана в парламента. Важно е да има воля и в другите политически сили, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай