Събота,

Бъчварова: Не е обичайно в България да има такива протести

От: Администратор -
A
A
A

„Не е обичайна практика в България да има такива протести. Не беше ясно и кой ги организира. Но категорично това не е знак за преврат. Имаше и атаки към мен", коментира в студиото на „Здравей, България" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод полицейските протести.

Тя благодари на онези полицаи, които останаха на работа в неделния ден и за отговорността, с която „те си изпълниха задължението".

„За онези, които излязоха на улицата, се опитваме да изясним тази случай. Възможно е да не са разбрали, че протестът е бил неразрешен. Има система от порицания в МВР, която е стъпаловидна. Това не означава реваншизъм, нито заплаха, просто МВР си работи", добави тя.

Бъчварова обясни, че по време на протеста е имало опит за провокация.

„Това е част от нашата работа. Хора, които не бяха част от протеста и да предизвикат, да речем сбиване. При всяко такова мащабно обществено събиране, има възможност за такава провокация. Ние установихме такива намерения, имаше мерки срещу определени лица. И предотвратихме опити този протест да бъде използван", коментира още Бъчварова.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички