Бъчварова: МВР няма да назначава охрана по границата за момента

Бъчварова: МВР няма да назначава охрана по границата за момента | StandartNews.com

На този етап МВР не предвижда назначаване на лица на трудови правоотношение за изпълнение на дейности по охраната на границата. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова като отговор на въпрос, свързан с назначаване и командироване на служители по границата с Република Турция.

„Със заповед от 10 март 2015 година са обявени конкурси за постъпване на държавна служба в МВР за 100 щатни бройки", обясни тя. И добави, че новоназначените служители в Смолян ще бъдат разпределени в Ново Село, където миграционния натиск е много силен.

„По отношение на съвместните дейности на служителите на МВР и на Министерство на отбраната те са започнали на 27 април. В изпълнение на съвместна заповед българската армия оказва логистична подкрепа на МВР по охраната на границата", каза още Бъчварова. С оглед на повишаването на миграционния натиск по границата, МВР предвижда да бъдат командировани полицейски служители от други областни дирекции на МВР по границата, уточни вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай