Бъчварова: Информацията е оръжието срещу тероризма

Бъчварова: Информацията е оръжието срещу тероризма  | StandartNews.com

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви в ефира на БНТ, че терористичната заплаха е обща за всички страни и това налага обединяване на усилията и налагане на общи стандарти. Коментарът й е по повод последния атентат в Истанбул, отнел  до момента живота на 42 души. 

Всичко за нападението на летище Ататюрк - ТУК!

"Българските служби имат непрекъснат обмен на информация с колегите си от Турция, Европа и САЩ, а информацията е основното оръжие срещу тероризма", каза министърът на вътрешните работи.

"Ние следим много внимателно информацията, която достига до нас. Правим анализи всяка седмица, обсъждаме ситуацията, определяме нивото на рискове и това, което сме постигнали към момента е, че имаме един много ясен план, по който отделните институции, различните нива на управление в държавата действат в ситуация на повишена заплаха", продължи Бъчварова.

"Имаме предписание за това как се действа, ако не дай си боже имаме такова събитие. Това, което констатираме по отношение на последния случай, е че на практика ние сме взели всички мерки, които сме разписали, и отделните институции вече знаят отговорностите си и действат без изрични разпореждания. Тази дилема между това да гарантираш сигурността и да запазиш правата като че ли все повече се измества в посока на сигурността", коментира още вътрешният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай