Бабикян каза кои хора се дразнят от "Мутри, вън!"

Той е против смяната на името на коалицията

Бабикян каза кои хора се дразнят от "Мутри, вън!" | StandartNews.com

Формулировката "Мутри, вън!" не дразнеше хората на площада, може би това дразни хора, които не са стъпвали там, или хора, които са работили с мутри. Това заяви в интервю за "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Арман Бабикян. Повод е желанието на част от коалицията името й да бъде променено и частта „Мутри, вън!” да отпадне. Първа идеята разви Татяна Дончева. След това Тихомир Василев, представител на обединението, съобщи, че новото име може да е „Изправи се, България”.

ВИЖ ОЩЕ: Коалицията на Мая става "Изправи се, България!"

За хората е важно да се положат колективни усилия, за да бъдат изгонени мутрите от властта, каза Бабикян.

ВИЖ ОЩЕ: Дончева: Може да махнем "Мутри вън" от името

Няма напрежение с Татяна Дончева, всеки при нас изказва мнението си, обикновено се стига до рационално решение, каза още Арман Бабикян. Според него целостта на коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" не е под въпрос.

Той даде за пример състава на служебния кабинет, в който има модерни икономисти, завършили на запад, има консервативно онаследяване в МВнР и в Министерството на отбраната, има хора отляво и отдясно.

Трябва да има няколко общи приоритети, по които да се работи заедно, а не само да се декларира с кого не може да има коалиция, допълни Бабикян.

"Посочвам състава на кабинета на президента не толкова защото вътре са блестящи звезди. Моделът на съчетаване, на хвърляне на мостове между отделни части от обществото, съдържа философията за справяне с този ужасяващ погром, извършен над българската нация през последните 12 години", заяви още Арман Бабикян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай