Атанасов разкри как ще громи ГЕРБ на местните избори

Трябва да направим първата крачка на предстоящите парламентарни избори

Атанасов разкри как ще громи ГЕРБ на местните избори | StandartNews.com

Наесен местните избори са изключително важни, но, за да може да бъдем силни и обединени на местните избори, трябва да направим първата крачка на предстоящите парламентарни избори. Това заяви председателят на "Демократи за силна България" (ДСБ) и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов на Национално съвещание на партията.

Гости на форума са Владислав Панев - съпредседател на ПП "Зелено движение", Христо Иванов - председател на ПП "Да, България", Кирил Петков - съпредседател на ПП "Продължаваме Промяната", предаде БТА.

Днес трябва да обсъдим първо по какъв начин ДСБ ще участват в общото усилие за вземане на властта в държавата, заедно с нашите коалиционни партньори от "Демократична България", заедно с нашите партньори от "Продължаваме Промяната", заедно с всички хора, които искат радикална промяна, заяви той.

"Демократична България" е стожер на евроатлантическите ценности у нас, не искаме обаче да сме сами, каза Атанасов. Той благодари на Кирил Петков за присъствието му днес на форума на ДСБ. Защото това е знак, че трябва да бъдем в следващата битка заедно, за да бъдем първа политическа сила и да получим първия мандат за съставяне на правителство, посочи Атанасов.

Председателят на ДСБ отбеляза, че предсрочните парламентарни избори са изключително важни, защото от тях зависи кой ще управлява страната преди местните избори. Трябва да разбием феодалния модел на управление на местната власт, защото местните феодали на ГЕРБ, които владеят над 80 общини и имат силата на тези мрежи по места, те генерират властта досега, посочи той.

Заедно трябва да направим така, че след следващите избори да осигурим победа и на местните избори, след което заедно да обърнем курса на нашата държава, заяви председателят на ДСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай