Атанасов мрачен. Мъчи го управляващата опозиция

Очертава се вотът на недоверие да мине, такива са знаците, каза Атанасов

Атанасов мрачен. Мъчи го управляващата опозиция | StandartNews.com

Вече имаме управляваща опозиция. Новият термин въведе зам.-председателят на НС Атанас Атанасов, след като мнозинството в НС три пъти не успя да събере кворум, за да открие пленарното заседание на парламента. ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и „Възраждане” не се регистрираха, тъй като на председателски съвет и.д. шефът на НС Мирослав Иванов настоявал първа точка от дневния ред да е избор на нов председател на НС. Четирите партии обаче били категорично против – за да не се нагнетява напрежение преди вота.

Очертава се вотът на недоверие да мине, такива са знаците, каза Атанасов. И допълни: „Очевидно 4 политически сили  действат координирано”.

Ако се стигне до падане на правителство, ще се направи всичко възможно от всички страни за съставяне на ново правителство, каза Атанасов.

Ако се стигне до това смятаме, че трябва през ПП да се създаде нов кабинет, добави той.

Довечера в 19:10 ч. в парламентът ще гласува на извънредно заседание вотът на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков, внесен от ГЕРБ-СДС . Управляващите разчитат на 67 депутати от "Продължаваме промяната", 26 от БСП, 16 от "Демократична България" и 6 отцепили се. Така общо се събират 115 гласа, с шест по-малко от гласовете необходими, за да се преодолее вота на недоверие.

Против правителството са от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“, след като напуснаха управляващата коалиция - общо 125 гласа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай