Атанасов хвърли бомба! Кой е кандидатът на ПП за премиер

На късно заседание снощи е решено

Атанасов хвърли бомба! Кой е кандидатът на ПП за премиер | StandartNews.com

На късно снощи заседание е решено друг да бъде кандидатът на "Продължаваме промяната" за премиер. Това обяви ген. Атанас Атанасов в ефира на bTV.

“Ето, казах ви новината“, уточни той.

“Ако ще се работи сериозно за създаване на нова правителство, но те може да бъде начело с Кирил Петков. Виждам, че от ПП са решили да действат сериозно“, допълни Атанасов.

“Човек от „Продължаваме промяната“ ще е“, заяви Атанасов, но отказа да посочи конкретно име.

“Аз съм коректен човек, казах ви повече от необходимото. Тази информация, която съм получил, не съм я получил по официалните канали“, заяви той и допълни: “Не е коректно един коалиционен партньор да съобщава решението на друг“.

Атанасов допълни, че решението ще бъде съобщено днес и ПП трябва много бързо да пристъпи към преговори с потенциалните коалиционни партньори за ново правителство.

По думите му обаче шансовете за съставяне на правителство нарастват.

Атанасов допълни, че още не са водени преговори: „Ако вчета са взели решението, кога да правят преговори“.

Днес в 17:00 ч. на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание - тази на "Продължаваме Промяната" (ПП), за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

След получаване на мандата от "Продължаваме Промяната" имат седемдневен срок, за да излъчат проектокабинет. В случай, че не успеят, Конституцията предвижда следващият мандат да отиде при ГЕРБ-СДС, тъй като са втора по численост партия в Парламента. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай