Атанас Атанасов изкопа яма за президента

Новата коалиция готви импийчмънт

Атанас Атанасов изкопа яма за президента | StandartNews.com

Политическа яма за президента Румен Радев изкопа лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. В „Панорама” той разкри какво готвят на държавния глава „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, които днес обявиха новата си коалиция за изборите.

ВИЖ ОЩЕ: "Панорама" завря! Лют скандал за "Магнитски"

Разговори за импийчмънт на президента Румен Радев ще започнат в следващия парламент, хвърли бомбата Атанасов.  Причината - изказването на държавния глава в Брюксел, че България повече не трябва да помага с оръжие на Украйна, въпреки решението на парламента, но и идеята му страната ни да наложи вето, ако ЕК реши да наложи нови санкции на Русия в областта на ядрената енергетика.

Радев сега обяснява в Брюксел как щял да наложи вето, кой ни докара до това положение да сме вързани с двата крака за Русия? Темата с атомната енергетика е сложна, възможно е като страна да сме в състояние, че наистина да зависим от Русия, не съм експерт. Но мен ме впечатли друго, което каза господин президентът - дали няма основание да му се потърси импийчмънт, ще работя в следващия парламент да изясним това, каза Атанасов.

А помолен да уточни дали наистина ще отвори темата за импийчмънт на президента, каза: Ма, разбира се. И ще ви кажа защо - едното от изказванията на Радев беше за ядрената енергетика, а от друга страна НС със 173 гласа взе решение за оказване на военно-техническа помощ на Украйна във войната с Русия, а президентът сега излезе и каза, че назначеното от него правителство трябва да прекрати тази дейност.”.

Днес съм направил консултации, но тук има основание да бъде обсъдено дали не се нарушава конституцията с това, че г-н президентът и неговото служебно правителство се поставят над парламента. Висшият орган на държавна власт е Народното събрание, заяви Атанас Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай