Аталай с 5 критики към властта

Иска от Борисов да натисне гръцката страна заради интерконектора с Гърция

Аталай с 5 критики към властта | StandartNews.com

 

Депутатът от ДПС Рамадан Аталай направи поредното си остро изказване срещу властта по 5 теми.

Първо: Упрекна Борисов, че се е изказал остро срещу КВЕР, защото тя е независим орган. Заяви, че няма нищо смущаващо в изчисленията им, но не са били оставени да обяснят парадокса, че парното скача, а газът поевтинява. Депутатът от ДПС поясни, че на 1 юли ще се гласуват новите предложения, които предвиждат 15 процента намаление на цената на газа спрямо миналата година. Той упрекна властта и че е първоначално обявила, че ще има възстановяване на суми заради споразумението с Газпром и така е създала погрешни очаквания. Според него е трябвало да не се намесват политиците.

Второ – Аталай помоли властта „да намерят липсващата енергия“, за да окуражат гръцката страна да си изпълнят ангажиментите по интерконектора с Гърция, защото иначе газ от Азърбайджан няма как да дойде. Според него няма притеснения, че до края на годината ще заработи „балкански, турски или герберски поток“.

Трето – Аталай упрекна властта че се занимава с пури, вместо да пише националните и регионални планове, за да вземе парите от ЕС.  Нямаме време, ще изпуснем парите , предупреди депутатът.

 Четвърто – Аталай упрекна властта, че мисли за АЕЦ „Белене“. Той смята, че трябва да се откажем от ядрените мощности, защото зелената европейска сделка ни убеждава, че по-добре е да инвестираме в големи водноелектрически централи, които да стимулират напояването и кръговата икономиката, както и в парагазови централи, в които е бъдещето.

Пето – той упрекна малкия коалиционен партньор във властта в лицето на Валери Симеонов, че обявява кой очаква да е в списъка за арести. Аталай заяви, че не вижда смисъл в държавните бензиностнации, ако цените не са на пазарен принцип.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай