Сряда,

Атакуват Бойко с SMS-и

От: Администратор -
2982
Атакуват Бойко с SMS-и
A
A
A

София. SMS атака към премиера Бойко Борисов предприеха младите учени, които се събраха на протест срещу нарушения във Фонд "Научни изследвания".

При фонтана пред Президентството  всеки един изпрати съобщение на министър-председателя с искание да спре безобразията във Фонда. В SMS-а учените настояват за  оставката на министъра на образованието Сергей Игнатов и на ръководители на фонда Христо Петров и Рангел Гюров.

Според един от младите учени – Виктор Атанасов от Физическия факултет в Софийския университет, безобразията във фонда обричат българската наука и развитието на младите учени, съобщи БГНЕС. Той смята, че 80% от раздадените субсидии на последната сесия на фонда, са незаконни. Единственият шанс е да бъде освободено ръководството на фонда, при което председателят на Изпълнителния съвет Гюров незаконно го заема, тъй като не е професор.

Учените се надяват, че Борисов все пак ще намери време да прочете SMS-ите и да вземе отношение по тях.

Малко особено е това разпространение на телефона на премиера по мегафона, заяви в Атина образователният министър Сергей Игнатов. Според него с смс-и никой няма да спечеи проекта си.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички