Атакуват Бойко с SMS-и

Млади учени искат оставката на Игнатов

Атакуват Бойко с SMS-и | StandartNews.com

София. SMS атака към премиера Бойко Борисов предприеха младите учени, които се събраха на протест срещу нарушения във Фонд "Научни изследвания".

При фонтана пред Президентството  всеки един изпрати съобщение на министър-председателя с искание да спре безобразията във Фонда. В SMS-а учените настояват за  оставката на министъра на образованието Сергей Игнатов и на ръководители на фонда Христо Петров и Рангел Гюров.

Според един от младите учени – Виктор Атанасов от Физическия факултет в Софийския университет, безобразията във фонда обричат българската наука и развитието на младите учени, съобщи БГНЕС. Той смята, че 80% от раздадените субсидии на последната сесия на фонда, са незаконни. Единственият шанс е да бъде освободено ръководството на фонда, при което председателят на Изпълнителния съвет Гюров незаконно го заема, тъй като не е професор.

Учените се надяват, че Борисов все пак ще намери време да прочете SMS-ите и да вземе отношение по тях.

Малко особено е това разпространение на телефона на премиера по мегафона, заяви в Атина образователният министър Сергей Игнатов. Според него с смс-и никой няма да спечеи проекта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай