Атака срещу Борисов! С какво тормозел България

Какво каза депутатът от ДБ Владислав Панев

Атака срещу Борисов! С какво тормозел България | StandartNews.com

Нов скандал е на път за разтърси политиката у нас.

Сигнал за всяване на паника срещу Бойко Борисов внесъл в Комисията за финансов надзор Владислав Панев от “Демократична България”. Той е заради твърденията на лидера на ГЕРБ за състоянието на “Неохим”, който спрял производство заради високата цена на газа. Панев опроверга тези твърдения.

Според Панев твърденията на Борисов и местните директори на торовия завод в Димитровград противоречат на официално подадената информация до инвеститорите за печалба от над 75 млн. лева за първите 6 месеца от тази година, пише frognews.bg.

Капиталовият пазар е стълб за развитието на всяка успешна икономика. Дълго време беше неглижиран от ГЕРБ, като Владислав Горанов говореше, че за него по-важен е пазара на череши в Кюстендил. Изявленията от събота са доказателство, че нищо не се е променило. 

Да, инфлацията и поскъпването на суровините се отразяват тежко на голяма част от индустрията. Вероятно и печалбата на Неохим ще падне. Но си има правила за информиране на пазара и те трябва да се спазват. Бойко Борисов не е над закона”, пише още Панев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай