Асен Василев построи комунизма! Разкри розовия си сън

Къде била България и къде е сега

Асен Василев построи комунизма! Разкри розовия си сън | StandartNews.com

"Всеки път когато България е направила компромис с ценностите си, е навлизала в национална катастрофа. Компромисът е хубаво нещо, но той може да се направи, ако имаш общо виждане къде трябва да бъде страната. Нашето виждане е, че нашата държава трябва да бъде европейска".

Това коментира в "Панорама" съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Сигурно сме направили грешки, има обаче няколко неща, които според мен ключови за начина, по който страната се развива. Направихме бюджет и 2 актуализации - първата в първия служебен кабинет, в който участвах, след това бюджета през януари и актуализацията през юли, които показаха, че в България може да се води нормална европейска политика за намаляване на неравенствата, за нормални доходи, без да се вдигат данъците и без бюджетен дефицит".

В момента вървят много активни разговори с "Демократична България", потвърди Асен Василев. Заяви, че няма как страната да върви напред, когато едни хора са добре, а други са зле. По думите му през изминалата тежка година е видян най-големият ръст на българската индустрия, комбиниран с широка социална програма.

"Въпросът не е за лошите и добрите, а това в каква България искаме да живеем. Ние живяхме в България от латианмерикански тип въпреки Евросъюза. И г-н Пеканов каза, че няма съдебна реформа и справедливост, че неравенствата, откакто влязохме в ЕС, се качиха драматично, защото беше наложен политически, икономически и съдебен модел от латиноамерикански тип. Ние влязохме в политиката, защото искаме България от европейски тип".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай