Асен Василев отпада от кабинета! Това ли каза Николай Денков?

В кабинета не трябва да има партийни лица, а трябва да се привлекат експерти

Асен Василев отпада от кабинета! Това ли каза Николай Денков? | StandartNews.com

Кандидатът за премиер от "Продължаваме промяната-Демократична България" Николай Денков за първи път, макар и непряко, допусна, че съпредседателят на ПП Асен Василев може да не влезе в състава на проектокабинета.

Денков заяви пред репортери в парламента, че в кабинета не трябва да има партийни лица, а трябва да се привлекат експерти. ПП дълго време бе на обратна позиция - че експертен кабинет размива отговорността.

"Освен че не трябва да има партийни номинации, трябва да се намери човек, който да свърши работа. Не е толкова лесно да се намери министър на финансите, който да свърши работа в тази трудна ситуация", коментира Денков.

От това излиза, че от проектокабинета следва да отпадне и Даниел Лорер - който бе предвиден отново за министър на иновациите, коментира "24 часа".

Денков потвърди, че има размразяване в отношенията с ГЕРБ и очаква да се види с Мария Габриел. След този първи разговор ще има и официална среща, каза Денков.

Асен Василев може да се окаже ключов фактор за това дали ще има правителство, подкрепено от ПП-ДБ и от ГЕРБ-СДС. Присъствието му като министър в бъдещ кабинет е една от основните разделителни линии между двете формации, стана ясно от изказвания на техни представители във вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай