Асен Василев избухна: Това е меко казано абсурдно

Защо не позволиха на министъра да гласува

Асен Василев избухна: Това е меко казано абсурдно | StandartNews.com

Източник: МФ

"Не успях да гласувам. Получих мотивиран отказ, за да ми се издаде разрешение за гласуване", каза пред журналисти финансовият министър Асен Василев.

Драма с Асен Василев, какво го сполетя

Той прочете и мотивите на общината в Хасково за отказа. По думите на Василев тя няма достатъчно доказателства, че последните шест месеца е бил на територията на България.

Асен Василев проговори за драмата, какво следва

„Община Хасково не може да установи, че последните шест месеца аз съм бил на територията на страната, а не съм живял в чужбина. Мисля, че това е меко казано абсурдно, още повече че им дадохме документи, свързани с избирането ми като народен представител от ЦИК, което автоматично означава, че живея в страната, след това свързано и с назначаването ми като министър на финансите. Не знам колко по-оригинални документи им трябват от Държавен вестник“, коментира Асен Василев.

Според него казусът не е, че не може да гласува, а че общината в Хасково в продължение на шест часа се е опитала да установи дали народен представител, избран от Хасково, и министър на финансите е живял през последните 6 месеца на територията на страната.

По думите му това е присъда за града, който последните няколко мандата се управлява по безобразен начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай