Армията ще охранява границата ни

Армията ще охранява границата ни | StandartNews.com

Имаме пълна готовност за охраната по границата, категоричен бе Ненчев

Армията ще охранява границата ни. Това решиха депутатите, които приеха на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили. Общо 156 гласуваха със „за", нямаше нито един „против" или "въздържал се".

Със законопроекта се разширяват дейностите, които въоръжените сили могат да изпълняват в мирно време.

Напълно сме готови да вземем участие в охраната на границата. Това заяви в НС министърът на отбраната Николай Ненчев.

Армията ще се включи в охраната на границата с пълна готовност, предстои с вътрешния министър г-жа Румяна Бъчварова днес и утре да коментираме този въпрос, като предвиждаме да направим с нея една съвместна конференция, за да изясним пред вас всички въпроси, каза още той, цитиран от БГНЕС.

Появяването на въоръжените сили на границата няма да предизвика сътресения в отношенията на България със съседните държави. Ние считаме, че българската армия трябва да се включи в охраната на държавната граница. Армията има нагласа и готовност, коментира по-рано пред БНР генерал Михо Михов, председател на комисията по отбрана в Народното събрание и депутат от ПГ на АБВ.

„Самата криза нараства, тези милион и половина мигранти, които населиха територията на ЕС и другите два милиона, които са по недалечните на България граници с Турция и Сирия, затова ние считаме, че българската армия трябва да се включи в охраната на държавната граница, и прави чест на група народни представители, начело с г-н Валентин Радев, че внасят този законопроект", изтъкна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай