Апокалипсис от топ анализатор. Какво готвят Петков и Василев

Валентин Вацев разкри чии интереси прокарват двамата харвардци

Апокалипсис от топ анализатор. Какво готвят Петков и Василев | StandartNews.com

Апокалиптична картина за бъдещето на България очерта геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев, който дълги години бе част от страгическия център за анализи и прогнози на БСП. Пред партийната БСТВ той коментира дипломатическата война с Руската федерация.

Съдейки по стилистични детайли, струва ми се, че движещата сила тук не е американската, а е английската. Но това, разбира се, не е толкова важно. Мисля, че пубертетните изпълнения на българския премиер в оставка дойдоха като добре дошли за Русия, давайки и повод да изрази реалното си отношение към България, каза Вацев по повод изгонването на 70-те руски дипломати.

Според мен, на г-жа Митрофанова никак не ѝ е зле в София, и ако зависи от нея - не би затваряла никакво посолство. Още вчера тя се е свързала с центъра си, самия министър на външните работа на РФ. Не очаквам окончателно прекъсване на отношенията, това което ще стане е замразяване на дипломатическите отношения на много ниско равнище, прогнозира политологът.

Това което предстои да стане през август, е че България ще прекрати едностранно отношенията си с Русия и най-вероятно през септември ще обяви война на Русия. Българските русофоби са напълно способни на това и мечтаят да го направят, хвърли бомбата Валентин  Вацев.

Кирил Петков е лошо образован и тежко малокултурен, но не е невменяем и може да отговаря за деянията си. Той се опитва, засега успешно, да прекрати отношенията на България с Русия. Геополитически, това означава, че ръководителите на Кирил Петков (а това са англичани), смятат, че на Балканите трябва да се направи нещо, за да се изгради голямата идея на Великобритания за "малката Антанта", продължи с анализа си доцентът.

Това означава военен съюз между Великобритания, Полша, Украйна, Румъния и България, допълни той. Очаквам наистина, без да преувеличавам, през август или септември най-късно, когато на територията на западна Украйна влязат полски войски, България да обяви война на Русия. Войната ще бъде директно между Русия и НАТО, прогнозира Вацев.

Ще го направим от името на НАТО и зад гърба на големите. Ние имаме традиция в обявяването на война на Велики сили. За съжаление, днешните български управляващи не са си научили уроците от историята и не знаят какво е да обявиш война на Велика сила, каза той.

Говоря за един момент, когато Русия ще може да заяви, че воюва директно с НАТО, тъй като влизането на полски войски в Украйна ще може да се разглежда като открита война между Русия и НАТО. Когато това се случи, може да се смята, че всички страни от НАТО ще обявят война на Русия, смята той.

Петкови Василев са единородни и единосъщни относно своите политически задачи. Зависи кое ще бъде българското правителството през септември, дали служебно или редовно, но няма да изпусне да направи провокация срещу Русия, прогнозира доц. Вацев.

И двамата са завършили не Харвардския университет, а школа към Харвард. Навремето в АОНСУ имаше няколко други ПУЦ-а за краткосрочни курсове. Например - 3 месечни курсове за студенти от Зимбабве, коментира още политологът. Според него в България живее не един народ, а два народа. Българи, които са безкрайно ангажирани емоционално и исторически с ролята на Русия в своята история и "българяни", които се държат като окупатори. Това са хора, които нямат българско съзнание, те са проксита на англо-саксонски интереси. Те са малцинство, но сега са на власт. Това не може да продължи много дълго и се надявам, съотношението да бъде коригирано. На този етап, на власт са най-неблагодарните и най-безотговорни, не просто към Русия, а и към България, социални кръгове. Те наистина са способни да обявят война на Русия, обобщи Валентин Вацев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай