Ангелов: Нямам доверие в хората, които формират сегашната политическа система

Ангелов: Нямам доверие в хората, които формират сегашната политическа система | StandartNews.com

Нямам доверие в хората, които формират сегашната политическа система. Никой не може да гарантира, че ако се въведе електронно гласуване, то ще отразява обективно вота на гражданите. Това заяви пред телевизия „България Он Еър" кандидатът на движение „Напред България" за кмет на София Страхил Ангелов в коментар за предстоящия в неделя национален референдум за въвеждане на електронното гласуване.

Той обърна внимание, че на миналогодишните парламентарни избори са били подадени над 200 000 невалидни бюлетини, подадени от хора, които не са били достатъчно грамотни за да ги попълнят правилно.

Как тези хора ще гласуват електронно? На групи от един същи таблет в кафенетата, ресторантите и моловете, вместо в избирателните секции, заяви Страхил Ангелов, и подчерта, че електронното гласуване не е начина да се убедят хората да гласуват.

Няма я вярата у хората. Всичко друго е поправимо. Разрушеното от човек може да се построи отново от човек. Другото се връща трудно. На този етап българите не сме готови за въвеждането на електронно гласуване. Ментално, обществото ни не е готово за това, допълни кандидатът на „Напред България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай