Ангелов: Инвеститорите бягат от България заради ниското образование

Ангелов: Инвеститорите бягат от България заради ниското образование | StandartNews.com

Когато говорим за инвестиционния климат в страната, нека не се залъгваме. Инвеститорите бягат от България, защото никой няма да инвестира в ниско образована държава. Това заяви кандидатът на „Напред България" за кмет на София Страхил Ангелов в предизборен дебат по БНТ.

Той обърна внимание, че ресурсът от европейските фондове не може да се разглежда като инвестиция, защото те са предвидени да допълват националните политики, въпреки че в България повече от тях практически не съществуват. Единственият функционален начин за децентрализиране на местната власт е свиване на броя общини, за да отговарят на демографския си профил, посочи Ангелов и допълни:

Не може повече кметове, министри и директори на агенции да провеждат търгове с държавни средства. Тези хора са там да провеждат политики, а не да търгуват. Това трябва да е задължение на държавна агенция. По същия начин трябва да се създаде битово-комунална служба за стопанисване, която да поеме чистотата, ремонтите от по-ниски категории. Над 350 млн. лева ще се освободят в бюджета на общината по този начин. И тези средства да се инвестират в развитие на човешкия капитал в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай