Ангелкова попари министъра на туризма в оставка

Тя написа остър коментар в социалната мрежа

Ангелкова попари министъра на туризма в оставка | StandartNews.com

Бившият министър на туризма и настоящ депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова отговори във фейсбук по повод на критики по неин адрес. Преди ден министърът на туризма в оставка Христо Проданов обяви в интервю за специализираното издание TravelNews, че е сигнализирал прокуратурата за унищожаването на документи във връзка с концесиите на плажовете. 

Ангелкова е категорична, че всички спорни концесии на плажове са сключени след като тя вече не е била министър. В статуса си тя заявява и че в медийни публикации е свързвана със служители на министерството, които "не се ползват с моето професионално и лично доверие още преди да напусна поста министър".

В публикацията си тя пише: "Въпреки, че от месец август 2020 г. не заемам поста министър на туризма, в медийни публикации продължават да ми се приписват решения, които са взети след края мандата ми.

Удобна тема за упражнения в медийно говорене винаги са били концесиите на плажовете. Отворете настолните си календари или дигитални такива и лесно ще се информирате, че всички 12 процедури, които са прекратени от министъра в оставка Проданов, са стартирани и подписвани СЛЕД, повтарям СЛЕД като вече не съм част от управлението на Министерството на туризма.

От тук следва и следващото удобното внушение, че екип, който аз съм назначавала, е управлявал тези процеси. Не, уважаеми! Тази реторика, придружена със спорната компетентност на Вашето управление рано или късно ще се върне отново към Вас като бумеранг.

За 2 години и 2 месеца всички трима министри на туризма след моя мандат (припомням Мариана Николова, Стела Балтова и Христо Проданов) са имали възможността и свободата да избират сами екипите си. Извинения и оправдания с мое влияние са явно удобни, но неистини.

За втори път информирам всички заинтересовани лица и групи, че цитираните в шепа медийни публикации служители на МТ не се ползват с моето професионално и лично доверие още преди да напусна поста министър. Всяко друго твърдение е равносилно на лъжа.

Впечатление прави и това, че до вчера това политическо управление громеше прокуратурата, а днес плашат с нея. Нямам притеснения да отговоря на всеки един въпрос за дейността ми като министър на туризма.

Още повече, когато отговорът е виден от календара на стената: тези процедури са провеждани месеци след като вече не съм министър на туризма". 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай