Събота,

Ангелкова попари министъра на туризма в оставка

От: Редакция -
3973
Ангелкова попари министъра на туризма в оставка
A
A
A

Бившият министър на туризма и настоящ депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова отговори във фейсбук по повод на критики по неин адрес. Преди ден министърът на туризма в оставка Христо Проданов обяви в интервю за специализираното издание TravelNews, че е сигнализирал прокуратурата за унищожаването на документи във връзка с концесиите на плажовете. 

Ангелкова е категорична, че всички спорни концесии на плажове са сключени след като тя вече не е била министър. В статуса си тя заявява и че в медийни публикации е свързвана със служители на министерството, които "не се ползват с моето професионално и лично доверие още преди да напусна поста министър".

В публикацията си тя пише: "Въпреки, че от месец август 2020 г. не заемам поста министър на туризма, в медийни публикации продължават да ми се приписват решения, които са взети след края мандата ми.

Удобна тема за упражнения в медийно говорене винаги са били концесиите на плажовете. Отворете настолните си календари или дигитални такива и лесно ще се информирате, че всички 12 процедури, които са прекратени от министъра в оставка Проданов, са стартирани и подписвани СЛЕД, повтарям СЛЕД като вече не съм част от управлението на Министерството на туризма.

От тук следва и следващото удобното внушение, че екип, който аз съм назначавала, е управлявал тези процеси. Не, уважаеми! Тази реторика, придружена със спорната компетентност на Вашето управление рано или късно ще се върне отново към Вас като бумеранг.

За 2 години и 2 месеца всички трима министри на туризма след моя мандат (припомням Мариана Николова, Стела Балтова и Христо Проданов) са имали възможността и свободата да избират сами екипите си. Извинения и оправдания с мое влияние са явно удобни, но неистини.

За втори път информирам всички заинтересовани лица и групи, че цитираните в шепа медийни публикации служители на МТ не се ползват с моето професионално и лично доверие още преди да напусна поста министър. Всяко друго твърдение е равносилно на лъжа.

Впечатление прави и това, че до вчера това политическо управление громеше прокуратурата, а днес плашат с нея. Нямам притеснения да отговоря на всеки един въпрос за дейността ми като министър на туризма.

Още повече, когато отговорът е виден от календара на стената: тези процедури са провеждани месеци след като вече не съм министър на туризма". 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички