Ангел Найденов: АБВ е възможен партньор

Ангел Найденов: АБВ е възможен партньор | StandartNews.com

Варна. "За разлика от други изразени мнения, аз мисля, че високомерието и изолацията на БСП са вредни. Партията не трябва да изключва АБВ като възможен партньор на предстоящите местни избори." Това заяви във Варна зам.-председателят на ПГ на БСП Ангел Найденов.

Според него и двете формации са леви. "БСП трябва да търси партньори, за да разчита на успех", каза Найденов и подчерта, че изразява лично мнение. Той допълни,че всички решения, свързани с местните избори ще се вземат на предстоящия конгрес на партията през април. В тази връзка през следващата седмица Националният съвет на БСП ще вземе решение за свикването на най-висшия форум на социалистите. Червеният депутат заяви, че не вижда нагласи за предсрочни парламентарни избори.

"Не съм склонен да надценявам противоречията, които съществуват в четворната коалиция. Колкото и нестабилна да изглежда този конструкция на две плюс две партии, които участват в управлението, тя може да се окаже много трайна, защото там залогът е властта и противоречията ще бъдат преглъщани в името на оцеляването", каза бившият военен министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай