Андрей Райчев прочете присъдата! Има ли кабинет

Какви са шансовете и колко може да изкара

Андрей Райчев прочете присъдата!  Има ли кабинет | StandartNews.com

Доста интересен анализ на политическата ситуаци направи  Андрей Райчев.

"Борисов изигра един много сложен танц, в резултат на който има всички възможности - кеф ти мнозинство, кеф ти с БСП и ДПС, днеска се отказва от подкрепата на ПП и ДБ, но утре може да си я върне, и кеф ти нови избори.

Резултат от тази публична борба е, че той си освободи всички врати, остави ги отворени. И утре може да каже "Хайде, с малцинството на ПП", какво му пречи", коментира социологът Андрей Райчев по bTV.

"Неговите противници се спихнаха. Те са жертви на мита за американското посолство. В България има един мит, че в американското посолство има едни мрачни и страшни хора, които ще наредят на Борисов какво да прави.

Този мит е погрешен по две причини- първо, те не могат да направят това, и второ - те не искат да правят това. България е една от страните в Европа. Ако почнат да командват България, те ще се скарат с Франция и Германия. България не е такъв залог, не е толкова важна за САЩ, че да поемат такива тежести", смята Райчев.

"Борисов е склонен да мисли за кратко правителство, да избегне избори през лятото, да изчакат общинските избори. Общо взето какво ще е това шестмесечно правителство няма значение, то ще е пак като служебно, но ще е подчинено не на президента, а на парламента.

Давам 30 процента вероятност на късо правителство, което да ни изведе от тази вечна прокоба - избори, избори, избори. Могат да направят такова с перспектива ноември. Втората вероятност е втори избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай