Андрей Райчев каза кога пада кабинетът

Разводът е сигурен, категоричен е социологът

Андрей Райчев каза кога пада кабинетът | StandartNews.com

Каква е съдбата на кабинета "Кирил Петков". Отговор на този въпрос даде топ социологът Андрей Райчев. Прогнозата му обаче едва ли радва управляващите.

Най-важният резултат и най-лошият резултат е, че загубиха уважение помежду си, вече не се харесват, каза Райчев, коментирайки отношенията в четворната коалиция.

ИТН мисли за ПП много лоши работи, ПП мисли много лоши работи за ИТН и там не може да има мир, категоричен бе експертът пред БНТ.

Това е един брак, който по взаимно съгласие ще продължи известно време, но разводът е сигурен. Ако разводът е предизвестен, партиите ще започнат да спорят за това кой е виновен - майката или бащата ще напуснат първи къщата. Всичките малки сметки протичат на фона на нещо, което не може да бъде спряно в Европа и никъде по света - скъпият ток и взривът на цените, отбеляза Андрей Райчев.

И отсече: Просто и ясно - ако дадем оръжие за Украйна, няма да има правителство! Затова всички избраха да има правителство, иначе щяха да паднат веднага, изтъкна Райчев, обяснявайки защо в крайна сметка властта избра да ограничи българската помощ за Украйна до каски и бронежилетки.

Ако ГЕРБ играят грубо за избори, това вече не е опит за събаряне на правителството, а опит за диалог с другите парчета от коалицията, продължи Райчев политическия си анализ на ситуацията у нас в момента. Той добави, че Мая Манолова и бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев е възможно да оберат електоралните нагласи на едни евентуални избори.

Има един разпад на коалицията, каза Андрей Райчев. И даде прогнозата си: най-вероятно управлението ще се разпадне през септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай