Андрей Гюров срази хората на Слави. Коя врата затвори ПП?

Той бе категоричен, че не би нарекъл вота на недоверие срещу ПП „поражение”

Андрей Гюров срази хората на Слави. Коя врата затвори ПП? | StandartNews.com

Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" (ПП) Андрей Гюров заяви днес, че с формацията „Има такъв народ” (ИТН) страницата е затворена не само за партията на Кирил Петков и Асен Василев, но и за българския избирател като цяло.

„Не виждам как може да е различно, след като минахме през провален от ИТН парламент с цел по-висок резултат, който беше постигнат на следващите избори, но и този парламент беше провален. Сега за пореден път ИТН показа, че не е конструктивен партньор, а е в тази коалиция с определени интереси, които не са на масата, а се движат от едно задкулисие”, каза Гюров.

Иначе той вярва, че сегашният политически възел в страната ще се разплете. Дали ще бъде с този мандат, дали по някакъв друг начин, в крайна сметка ние затова сме влезли в политиката - за да придвижим страната напред Андрей Гюров в предаването "Седмицата" по Дарик радио.

Той бе категоричен, че не би нарекъл вота на недоверие срещу ПП и предлагането на нов премиер „поражение”.

„Бих казал, за съжаление, един нормален развой на събитията с оглед на коалицията, в която бяхме, а тя беше една коалиция с двойно дъно. Имахме съмнения в самото начало, че ще бъде трудно от гледна точка на адекватността и желанието за истинска промяна. Маските паднаха много по-рано, отколкото очаквахме. Това не беше поражение, а възможност. Възможност да пренастроим модела и да търсим по-устойчив път”, коментира Гюров.

„Купуване на депутати се използва от хора, които са свикнали да работят с брокери, да купуват и продават бъдещето на България. Ние никога не сме били в този бизнес и това, че нямаше подсигурени депутати показва това, че ние не сме купували. За съжаление това, което видяхме, е че в този парламент на този етап няма повече от 117 депутата, на които можем да разчитаме да подкрепят едно истинско реформаторско правителство с премиер Асен Василев”, каза още Анрей Гюров.

Според него е имало депутати, които ги е било страх да преминат на страната на „Продължаваме промяната”. „Имаше сериозен натиск върху тези хора, който оказа своето влияние”, посочи Гюров.

От страна на Кирил Петков беше заявена ясната позиция – всеки, който иска да работи за България, е добре дошъл в отбора”, припомни председателят на ПГ на ПП.

Гюров беше категоричен, че на този етап със сегашния състав на партиите ГЕРБ и ДПС не може да се говори за евроатлантическа коалиция, „защото за да говорим наистина за такъв тип коалиране, тези две партии наистина трябва да минат през едно чистилище”.

"Грешки има винаги, но те не трябва да ни отклоняват от пътя", каза още Гюров.

Той беше категоричен, че път към "Възраждане" за "Продължаваме промяната" няма. "Не виждам никаква пресечна точка с тяхната идеология и отговорността, която те поемат", посочи Андрей Гюров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай