Анастасов посече кръга "Капитал" за клеветите към ДПС

Напоследък Кирил Петков много започна да прекалява с фактологическите неточности, допълни той

Анастасов посече кръга "Капитал" за клеветите към ДПС | StandartNews.com

Няма да оставим кръга „Капитал” да прави клеветническа кампания за ДПС. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, представяйки мотивите на Движението за създаване на временна парламентарна комисия, която да провери всички факти и обстоятелства около строежа на газовите трасета в България.

По предложение на ДПС парламентът създаде временна анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства относно газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация - „Южен поток” и „Турски (Балкански) поток”, и причините за забавянето на проекта IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България). В нея влязоха зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов и зам.-председателят на енергийната комисия в НС Рамадан Аталай, Иван Манев и Петър Кулински от „Продължаваме промяната”, Жечо Станков и Теменужка Петкова от ГЕРБ, Филип Попов и Драгомир Стойнев от БСП, Виктория Василева Андрей Михайлов от ИТН, Владислав Панев и Петър Маринов от Демократична България и Искра Михайлова и Георги Георгиев от „Възраждане”.

През последните месеци станахме свидетели на много мръсни кампании - кампании на внушения, кампании на правителство, които целяха да отклонят общественото внимание от истинските проблеми на обществото, каза Анастасов.

Напоследък Кирил Петков много започна да прекалява с фактологическите неточности, допълни той. И заяви: „Петков започна да прави внушения свързани с различните газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация. Чухме такива спекулации още по времето на служебното правителство, когато двамата с Асен Василев бяха министри и по отношение на проекта за междусистемна газова връзка между Гърция и България и причините за забавянето.”.

Това, което ни подтикна да предложим проекта за създаване на комисия, е именно грубата спекулация по адрес на Движението за права и свободи и наши депутати, че ние по някакъв начин имаме връзка с „Южен поток“, по-късно и с „Турски поток‘ или „Балкански поток“, който вече е реализиран и  функционираш в момента проект, каза Анастасов.

Няма как една либерална партия да не защитава истината. Няма как да оставим кръга „Капитал“, който беше основен говорител на тази фалшива теза и клеветническа кампания, да продължат да правят подобни действия по адрес на ДПС, категоричен бе Станислав Анастасов.

Затова предлагаме да се създаде временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства относно газопроводите за пренос на природен газ от Руската федерация - „Южен поток“ и „Турски‘, също познат като „Балкански поток“, но разбира се, да установи и причините за забавянето на проекта IGB, т.нар. междусистемна газова връзка Гърция-България, обясни народният представител.

Целта на проекта и на работата на комисията е да извадим наяве абсолютно всички факти и обстоятелства. Без да правим тълкувания, без да правим внушения - ние няма да влезем в този тон, който беше използван по наш адрес, за да може обществото да научи истината. Но най-вече, за да могат и евроатлантическите партньори на България, да видят каква е фактическата обстановка и да си направят изводите - кой лъже, кой злоупотребява, кой използва фактологически неточности.  А също и да разберем, защо наистина се забави междусистемната газова връзка, подчерта още Анастасов.

Гласуването ще бъде явен лакмус освен за това кой има симпатии към руския газ, но по-важното - кой има симпатии към истината. Кой не се плаши от истината, кой не се страхува от излагането на всички факти и обстоятелства, изтъква Станислав Анастасов.

„Колеги от „Продължаваме промяната”, съжалявам, но целта на работата на тази комисия е премиерът да спре да лъже по адрес на ДПС заедно с кръга „Капитал“. Не го крием!”, заключи зам.-председателят на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай