Анализатори казват кога ще са изборите

Антоанета Христова и Кольо Колев казват ще ескалират ли протестите

Анализатори казват кога ще са изборите | StandartNews.com
  • Антоанета Христова: Борисов обира всичките грешки на управлението на прехода
  • Кольо Колев: Трябва нова легитимация чрез избори

Премиерът Бойко Борисов обира всичките грешки на управлението на прехода. Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова в ефира на Нова телевизия. „В момента има страх, че има влияние от страна на Кремъл през определени лидери на протеста - Радев. Това е страхът от служебен кабинет“, заяви Христова. Тя е притеснена, че анализаторите се превръщат в знаме на едната или другата страна. Според нея изходът от кризата били избори, но не сега.

„Когато говорим за "Хиполенд", трябва да говорим и за човека, който седи зад платените хора на протеста -  Божков“, каза още проф. Христова. Тя е категорична, че няма народно въстание, а въстание на определена група хора, организирани от Отровното триото. По думите й експертен кабинет е възможен.

На противоположна позиция бе Кольо Колев, директор на социологическа агенция "Медиана". Трябва нова легитимация чрез избори, каза Колев.  По думите му нямало нищо страшно от предсрочни избори.Според него в момента властта печели време,  а това все повече я делегитимира.

Двамата анализатори изразиха обща позиция само по един въпрос – и двамата очакват ескалация на протестите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай