Четвъртък,

Альоша Даков: Едва 16 еко печки са инсталирани

От: СТАНДАРТ -
Альоша Даков: Едва 16 еко печки са инсталирани
A
A
A

На пръв поглед представения доклад за управление на качеството на атмосферния въздух на Столична община прилича на отчет. Така предложеният документ няма как да бъде и подкрепен, защото някои от резултатите, и то по ключови проблеми, като подмяната на замърсяващи източници за отопление с по-малко замърсяващи, на стойност 44 млн. лева по Оперативна програма „Околна среда“, е нула инсталирани отоплителни уреди.  По по-малкия проект виждаме инсталирани едва 16 печки за отоплителния сезон 2020-2021 г. Това каза Альоша Даков, общински съветник от „БСП за България“ по време на днешната сесия на СОС.

По думите му липсва какъвто и е опит за анализ на изпълнените дейности, разходваните средства и подобряване или влошаване качеството на въздуха в София.

„Представеният отчет представлява една таблица с проекти и разходвани средства, което може би ще е полезно при отчитане на касовото изпълнение на бюджета, но не е полезно по никакъв начин за гражданите на Столичната община“, заяви общинският съветник.

„Отчете се като сериозен пробив и успех увеличаването на засадените дървета, като изграждане на зелен филтър. Повече от 10 г. от приемане на наредбата за управление и поддържане на зелената система на Столична община все още нямаме публичен регистър. Засадени са 5 012 дървета по улиците и булевардите в София, но нямаме информация колко от тях са оцелели. Но пък без да полагаме големи усилия, на около 200 метра от сградата на Столична община, може да преброим десетки отрязани дървета, които не са възстановени“, изтъкна Альоша Даков.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички