АБВ спори за мандати в Добрич начело с професор и доцент

АБВ спори за мандати в Добрич начело с професор и доцент | StandartNews.com

Добрич. Зам.-председателят на АБВ Румен Петков представи водачът и вторият в листата на партията за предстоящия парламентарен вот.

Водач е проф. Иван Станков, зооинженер и декан на Тракийския университет, като Петков подчерта, че той е водач и на листата в Стара Загора.

Втори е доц. Христо Михайлов - ръководител катедра "Маркетинг в туризма" в Лесотехническия университет от гражданската квота. Едва на трето място се нарежда представител на Добрич - Ивелин Петров - бивш шеф на областната дирекция на полицията. Пред журналисти проф. Станков заяви, че е приел номинацията, като изтъкна, че решението му е продиктувано от това, че може да бъде полезен за региона и страната със своите познания. Петков добави, че проф. Станков е бил министър в служебния кабинет на Марин Райков.

Доц. Михайлов също подцчерта, че е приел с колебание, но решението му е било продиктувано от факта, че обича северното Черноморие и смята да работи за развитието на региона и туристическия потенциал, който се крие тук. Като пример доц. Михайлов посочи, че от орнитотуризъм се генерират 5 млн. лв. годишно, но добави, че те не стигат до общини, а само до струкутри предлагащи този вид туризъм.

"Тук има огромен потенциал за развитие на алтернативен туризъм. Не на последно място проблемите с горите ще са сред основните ми акценти. Два мандата бях председател на ЛРС. На горския сектор се гледа само като на икономика и българската гора не изпълнява екологичните си и социални функции. Това е една бомба със закъснител, който цъка. Ако не се предприемат мерки за залесяване и спиране на изсичането, ще станем свидетели на още такива катаклизми, като тези, които видяхме тази година" - заяви доц. Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай