АБВ пререди червените за комисия

АБВ пререди червените за комисия | StandartNews.com

София. Широко прокламираната в миналия мандат битка на БСП с монополите минава в ръцете на АБВ. В 43-тото Народно събрание точно хората на Георги Първанов са предложили да има подкомисия за монополите и защита на потребителите. А от ГЕРБ са готови да дадат председателското място на АБВ.

Поне две председателски места в постоянните парламентарни комисии иска групата на АБВ, обяви на пресконференция в Перник зам.-председателят на парламента Росица Янакиева, но не се ангажира с ресорно и персонално разпределение. Вероятно комисията по отбрана отива при ген. Михо Михов. Окончателното разпределение на председателските постове в парламентарните комисии върви в комплект с областните управители и приемането на правилника на парламента. От ГЕРБ със сигурност ще запазят комисията по бюджет, мегакомисията за службите, здравната комисия и др. Реформаторите - земеделие, регионално развитие, ДПС се очаква да председателстват социалната комисия, а БСП - икономическата.

До дни партиите ще разпределят и постовете на губернаторите. Там, където реформаторите и патриотите имат депутати, вероятно няма да имат областни управители. При определянето на губернаторите ще се спазва квотният принцип, но няма да се раздува щатът за повече зам. областни управители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай