Вторник,

АБВ започва преговори с БСП за изборите

От: Стандарт -
169
АБВ започва преговори с БСП за изборите
A
A
A

АБВ започна разговори с ръководството на БСП и предстои да вземе окончателно решение как да се яви на изборите. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията.

„Започнахме разговори с ръководството на БСП. Ние планираме заседание на Националния съвет за взимане на окончателно решение за явяване на АБВ в предстоящите парламентарни избори. Не сме удовлетворени от резултата, който постигнахме на последните избори.Надяваме се с една активна кампания да достигнем до хората и да им представим политиките. Последните две кампании никой не говори за политики, отбеляза Румен Петков.

Той представи и приоритетите на АБВ.„Ще настояваме в следващото Народно събрание приоритет номер 1 – гарантиране на енергийната сигурност на страната с незабавно продължение на изграждане на АЕЦ „Белене“, гарантиране на пряка доставка на газ от Русия към Европа през България, преоценка на газовата връзка Гърция – България и отговорност на хората, които доведоха със забавянето с години финализирането на тази газова връзка и генерално решение за Маришкия басейн.

Второ, силен, убедителен План за възстановяване и развитие. План, в който българската икономика има водещо място и роля. Това наследство от ГЕРБ е катастрофа.В него няма никаква перспектива. В него има стремеж да се закърпят дупки и да се усвоят едни средства. ГЕРБ това го могат. Преосмисляне на България в зелената сделка. Незабавни стъпки за стартиране на съдебна реформа“, подчерта лидерът на АБВ.

Той призова да има Съвет по правосъдната реформа, пише "Блиц"


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички