Петък,

АБВ започва преговори с БСП за изборите

От: Стандарт -
A
A
A

АБВ започна разговори с ръководството на БСП и предстои да вземе окончателно решение как да се яви на изборите. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията.

„Започнахме разговори с ръководството на БСП. Ние планираме заседание на Националния съвет за взимане на окончателно решение за явяване на АБВ в предстоящите парламентарни избори. Не сме удовлетворени от резултата, който постигнахме на последните избори.Надяваме се с една активна кампания да достигнем до хората и да им представим политиките. Последните две кампании никой не говори за политики, отбеляза Румен Петков.

Той представи и приоритетите на АБВ.„Ще настояваме в следващото Народно събрание приоритет номер 1 – гарантиране на енергийната сигурност на страната с незабавно продължение на изграждане на АЕЦ „Белене“, гарантиране на пряка доставка на газ от Русия към Европа през България, преоценка на газовата връзка Гърция – България и отговорност на хората, които доведоха със забавянето с години финализирането на тази газова връзка и генерално решение за Маришкия басейн.

Второ, силен, убедителен План за възстановяване и развитие. План, в който българската икономика има водещо място и роля. Това наследство от ГЕРБ е катастрофа.В него няма никаква перспектива. В него има стремеж да се закърпят дупки и да се усвоят едни средства. ГЕРБ това го могат. Преосмисляне на България в зелената сделка. Незабавни стъпки за стартиране на съдебна реформа“, подчерта лидерът на АБВ.

Той призова да има Съвет по правосъдната реформа, пише "Блиц"

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички