АБВ с рамо за Манолова, в БСП може да има обрат

Калфин ще води листата за общински съветници

АБВ с рамо за Манолова, в БСП може да има обрат | StandartNews.com

АБВ подкрепя кандидатурата на Мая Манолова, за да има консолидация и да се смени начинът на управление на София. Столицата ни не е тази, в която бихме искали да живеем. Вярно е, че има метро и асфалтирани улици, но през последните 30 години подобрението е слабо и в София се живее трудно, каза бившият социален министър Ивайло Калфин на пресконференция в централата на партията.

Той ще е водач на листата за общински съветници на АБВ. В нея влизат още Юлиан Плачков, журналистът Явор Цаков, д-р Николай Цоцомански, ортопед в Пирогов и няколко пъти носител на приза Лекар на годината, както и настоящи районни кметове. 33% от гражданите в изборната листа са на възраст до 35 години, обясни председателят на партията Румен Петков. Според него в столицата са влезли едни 25 милиарда, а резултатите са замърсен въздух, занемарени междублокови пространства и потрошени от колчетата на "Граф Игнатиев" хора.

Малко по-рано пък от БСП намекнаха, че могат да издигнат свой кандидат за кмет на София. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на парламентарната група на БСП Крум Зарков пред Нова телевизия. БСП е партия, която има сериозен потенциал, а решението на социалистите дали да подкрепят Мая Манолова или не ще бъде взето в сряда, каза той и добави:

Очевидно е, че Мая Манолова е силен кандидат и с подкрепата на БСП има всички шансове да спечели София. Тя ще представи своята програма, когато реши. Всеки кандидат, който партията подкрепя, ще трябва да се съобразява и с нашата такава.

Според Зарков политическото ветрило трябва да се разтваря, за да се постигне успех, защото хората търсят и единство - единомислие.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай