Станишев: Никога трудът не е бил толкова унизен

 Станишев: Никога трудът не е бил толкова унизен | StandartNews.com

София: Никога в България трудът не е бил толкова унизен, не съм виждал толкова много отчаяни хора, в чийто поглед има болка, че днес избират дали да си платят сметката за ток, или да купят облекло на децата си.  С тези думи председателят на БСП и водач на листите на социалистите в Стара Загора и 25 МИР София се обърна към десетките хиляди събрали се на първомайски митинг в столицата.

"Днес в Смолян един българин се е самозапалил. Кой носи отговорност - тези, които бяха на власт 4 години и плячкосваха държавата?" Лидерът на социалистите Сергей Станишев добави, че Коалиция за България силата, която може и ще „измете" от властта веднъж завинаги Бойко Борисов и Цветанов, които си мислят, че с пари и фалшифициран вот могат да продължат по старому". „Няма да им позволим, защото това ще е катастрофа за страната. Хората се събуждат".

„Четири години промиваха мозъците на българите и казваха - живеете добре. Днес все повече българи разбират, че 4 години сме живели в лъжа. Доведоха хората до мизерия и отчаяние. Тези хора искат още 4 години да дадат на хората повече от същото".

Станишев припомни и ангажиментите на „Коалиция за България" след изборите с думите „Следващите 10 дни искам всеки от вас да стигне до повече българи и да им каже нашите ангажименти за 250 000 работни места, пари за майките, за програми за младежка заетост, за подкрепа на бизнеса. Ако всички ние си свършим работата, чуем хората, ние ще победим и на 13 май ще се сбъднем мечтата на Стефан Данаилов, който каза – „Идва нов ден". Този път в името на страната, в името на бъдещето сме длъжни да направим тази решителна крачка. След годините на мрак България трябва да бъде светла. Ще дойде надеждата и новият ден", заключи пред десетките хиляди симпатизанти на БСП Сергей Станишев.

"Честит празник, за съжаление днес е празник на протеста и безработицата", допълни кандидатът за премиер на Коалиция за България и водач на листите на социалистите в Пловдив и Плевен Стефан Данаилов.
„Това ни дариха властимащите, това ни подари ГЕРБ", допълни той. Данаилов се обърна към многохилядния митинг с думите: „Ние не сме хора, не сме партия, която е свикнала да вика долу, а винаги е вървяла със словото ПОБЕДА. Вие сте от различни краища на България, но дойдохте, за да протестирате. Данаилов добави, че в момента цялата страна е „тапицирана в синьо" и „Имаме воля". „Единствената политическа сила, която може да спре ГЕРБ и има волята за това е Коалиция за България. Това, което ще се случи на 12 май, ще направи така, че на 1 май догодина действително ще празнуваме деня на труда. хората ще бъдат по- усмихнати и по- богати. весели празници напук на всичко и победа", категоричен беше Стефан Данаилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай