Новаков: Севлиево е пример за създаване на младежка заетост

 Новаков: Севлиево е пример за създаване на младежка заетост  | StandartNews.com

„Ако до вчера се ценяха хората с дипломи и сертификати, то днес се ценят хората, които имат знания и умения, а съвсем скоро ще започнем да ценим хората, които създават знания и умения", това заяви най-младият евродепутат в Европейския парламент Андрей Новаков пред младите хора в Севлиево. Пред тях той представи възможностите за стаж и младежка заетост в страните от Европейски съюз. „Една от основните ви цели трябва да е не просто да се вписвате в стандартите, а да ги променяте. Използвайте всеки един момент, за да се учите от преподавателите и колегите си, не просто от лекциите. Ако имате дарбата да чувате, докато слушате в разговорите с всеки един човек, можете да научите много", каза още евродепутатът Андрей Нованов.

Той беше в Севлиево в подкрепа на кандидата за кмет от ГЕРБ д-р Иван Иванов. „Вие имате изключителното предимство градът ви да се управлява от един млад човек, който се интересува от вашите проблеми. Д-р Иван Иванов има категоричната ми подкрепа и уважение за работата, която върши. Той разтвори границите и ви прие. А знам, че за вас е важно да имате гръб и опора, каквато винаги можете да срещнете в лицето на д-р Иванов", категоричен беше Новаков.

„В Община Селиево работят много млади хора. От четири години насам даваме възможност на младите севлиевци да се развиват в сферата, в която са завършили своето образование", каза кандидатът за кмет д-р Иван Иванов и увери, че и през следващия си мандат ще продължи да насърчава и да създава по-добри условия за младежта в Севлиево.

Андрей Новаков посети и традиционния панаир и празник на тиквата, с които севлиевци отбелязват празника на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай