Найденов: Зад нас остава една трудна година

 Найденов: Зад нас остава една трудна година | StandartNews.com

София. Зад нас остава една трудна година. Това каза министърът на отбраната в оставка Ангел Найденов, който днес направи отчет на работата на повереното му министерство. „В тази изминала година напрежението и противопоставянето образно казано извън стените на Министерство на отбраната не ни подминаха, но не ни повлияха в същата степен, в която повлияха на други институции и ведомства. Ще добавя и Слава Богу", каза още той.

Найденов изтъкна, че през изминалата година той и неговият екип са работили усърдно, за да изпълнят поетите ангажименти.

„От началото на работата ни 14 месеца по-късно със задоволство мога да кажа – не е било напразно. Познавахме тази система, работили сме с много от хората в нея и успяхме да преминем без сътресение през първите седмици, след поемането на нашите функции. Успяхме да възстановим нормалността, като атмосфера на работа със служителите и в Министерство на отбраната, и в Българска армия, и в структурите на прякото ми подчинените", каза още министърът в оставка.

Министерството е успяло да върне военната експертиза в мястото, което заслужава, постигайки равновесие с гражданската експертиза, обясни Найденов, цитиран от "Фокус".

„Онова, което предизвиква истинско удовлетворение, са резултатите ни", допълни той.

За тези 14 месеца МО е направило крачка напред

Излизаме от Министерство на отбраната (МО) с удовлетворението, че за тези 14 месеца сме направили крачка напред. Това каза министърът на отбраната в оставка Ангел Найденов, по време на пресконференция, продължи Найденов.

„Заварихме една система в състояние, което мога да определя, като критично, в която имаше демотивирани хора. Днес, нещата са различни със значителни променени към по-добро. А това е добре и за отбраната и за военната сигурност на страната, а и за България. По линия на международното сътрудничество само отбелязвам, че ръководството на Министерство на отбраната (МО) е участвало в 8 срещи при заседания на формата НАТО или Европейския съюз(ЕС). Имаме подписани споразумения за сътрудничество в областта на отбраната с 5 държави и са проведени срещи с министрите на 10 държави", заяви още министърът в оставка.

За последните 14 месеца има над 4 хил. публикации за МО, 10 официални пресконференции в МО и близо 100 интервюта, брифинги, които са дадени от ръководството на МО, разкри още Ангел Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай