Лукарски се жени за Ива напролет

 Лукарски се жени  за Ива напролет | StandartNews.com

Влизането във властта подтиква мъжете към венчило

Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще се жени за своята приятелка Ива Йорданова. Дамата показа годежния си пръстен на снимка в профила си във Facebook навръх рождения си ден - 26 декември. По информация на "Стандарт" сватбата ще бъде през пролетта, най-вероятно през май. Щастливата двойка публикува около Коледа и снимки с двете дъщери на Лукарски от първия му брак. Четиримата са изкарали заедно семейния празник.

Искрите между министъра на икономиката Божидар Лукарски и красивата Ива

"припламват още при "наливането на основите" на Реформаторския блок

По това време Ива е член на ръководството на партията на Меглена Кунева "България за гражданите" и така често се среща с Божидар Лукарски, който е лидер на СДС. Покрай партийните дела двамата бързо станали и близки.
Заради връзката си със синия лидер Ива Йорданова дори се отказа от кариера у нас.

След като за кратко бе назначена за зам.-шеф на Агенцията за българите в чужбина при служебния кабинет "Близнашки", тя подаде оставка заради недоволство на сънародници зад граница, които се обявиха срещу това назначение, намеквайки, че Йорданова ползва протекции. "Не съм допълнение на Лукарски, аз съм самостоятелна бойна единица", реагира тогава Ива, но подаде молба да бъде освободена от поста. Първоначално тя апелираше за назначаване на публичен конкурс, проведен пред журналисти и предаван на живо по интернет, на който да се уверят всички, че притежава необходимите качества, квалификация и опита за поста. Впоследствие обаче се отказа от тази идея. Днес Йорданова

развива бизнес в САЩ, където живее семейството й

Атрактивната дама събра много почитатели и с участието си в конкурса на Слави Трифонов "Умна и красива". Ива Йорданова е бакалавър по бизнес администрация, специалност международен бизнес, от колежа "Бъркли" в САЩ, който е завършила през 2009 г. Има магистърска степен по национална сигурност от Военна академия "Г. С. Раковски". Работила е като специалист по управление на бизнес процеси. Стажувала е в отдел "Публична информация" на ООН в Ню Йорк.
Влизането във властта явно подтиква силния пол към венчило. Още един министър от кабинета на Бойко Борисов сложи точка на ергенския живот. Шефът на външното ведомство Даниел Митов трябваше да вдигне сватба на 14 ноември с британката Мелани, а за кум бе поканен депутатът от Реформаторския блок Борис Станимиров. Кървавите атентати в Париж обаче осуетиха тържеството и бракосъчетанието е било само в най-тесен семеен кръг.

По време на първия кабинет на Бойко Борисов се ожени и тогавашният дипломат номер 1 на България - Николай Младенов. Премиерът дори влезе в ролята на кум. През март премиерът Борисов кумува и на сватбата на шефката на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай