Детски столчета за членове на СИК

 Детски столчета за членове на СИК | StandartNews.com

На детски столчета седят членове на СИК в белишкото село Краище, които са разположени в забавачката. Бюлетините пък са на детски масички. Това разкри председателят на ОИК в Белица Елиана Спасова. Тя самата се уверила в този факт на място.

Сериозни пропуски на общинската администрация в Белица възпрепятстват нормалното протичане на изборите за местна власт и на референдума. Администрацията не е предоставила всичките изборни книжа в 18-те секции. Липсват списъците за кандидати за кметове и общински съветници. Истината е, че доста задължения не изпълни общинска администрация. Груби нарушения са извършени пък от членове на СИК в селата Горно Краище, Краище, Бабяк и Дагоново, където номерата в долния ъгъл на бюлетините за избор на кметове и съветници са откъснати преди упражняването на вота. А това трябва да става след гласуването.

„По този начин има възможност някой да вкара в помещението бюлетина отвън. Наложи се да им правя ново обучение. Но не знам дали е направено от незнание или умишлено. За опорочаването на вота са сезирани ЦИК и областния управител на Благоевград Бисер Михайлов", каза още Спасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай