10 от 17 конференции искат Доган за лидер

10 от 17 конференции искат Доган за лидер | StandartNews.com

Общо 17 областни конференции на ДПС са проведени до момента. От тях 10 са издигнали кандидатурата на почетния председател на д-р Ахмед Доган за лидер на Движението. Това съобщи в Сливен съпредседателят на ДПС Рушен Риза. "Не бих искал да говоря от името на 1000 делегати, които ще бъдат на националната конференция другия месец. Всички ние бихме желали естествено г-н Ахмед Доган отново да поеме оперативното ръководство на партията. Такова е единодушното мнение на структурите. Но все пак имаме устав, където той е почетен лидер", заяви Риза.

И още: "Целта на конференциите ни е да и изберем областни ръководства. Остават още 11 областни събирания през идната седмица". Съпредседателят на ДПС отбеляза, че ДПС е еднакво далече и еднакво близо до всички политически партии в Турция.

"Те са представители на турския народ и ние се срещаме с всички. За съжаление с най-голямата не успяхме да се видим, но и с двете опозиционни партии проведохме срещи с много добър тон", каза Риза. От думите му стана ясно, че точно най-знаковите опозиционни партии в южната ни съседка подкрепят ДПС и най-вече единството в Движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай