1 милион дарил Вълнев на Цветанов

Бизнесменът поставил условие на републиканеца, за да работят заедно

1 милион дарил Вълнев на Цветанов | StandartNews.com

1 млн. лв. е дарил бизнесменът от Чикаго Павел Вълнев на водената от Цветан Цветанов партия "Републиканци за България". Ние сме  единствената партия, която има на толкова високо ниво успял българин в чужбина като Павел Вълнев, каза новият лидер пред бТВ. И разказа: „Бях в ГЕРБ, когато се запознахме с Павел Вълнев. Бях поканен в телевизия BiT. Оттогава сме семейни приятели. Ние мислим по един и същи начин.”.

Вълнев обаче му поставил условие, за да стане донор на републиканците. „Едно от тях беше да докажа, че нямам зависимости и аз го направих, особено що се отнася до ДПС", каза още Цветан Цветанов. И съобщи, че Павел Вълнев, заедно със свои приятели от САЩ, досега е дал 1 млн. лв. за "Републиканци за България".

Функционирането на една партия има разходи, а целта е да се избегнат задкулисните решения с икономическите решения, каза бившият втори в ГЕРБ. Той разкри още, че е назначен през 2019 г. в една от фирмите на Павел Вълнев. Отказа обаче да разкрие размера на заплатата си. Посочи само, че е "средна за американските стандарти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай