Зов за помощ! Баща се нуждае от подкрепа, за да се спаси от коварна болест

49 годишния Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си

Зов за помощ! Баща се нуждае от подкрепа, за да се спаси от коварна болест | StandartNews.com

Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си и на няколко пъти успява да спаси от ампутация на ръцете и краката си. Той е самотен баща и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Преди да заболее Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, но болестта го прави нетрудоспособен и той изпада в невъзможност да закупува скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи - наем на жилището, храна и дрехи на децата си. Единствените му доходи през последната една година са инвалидната му пенсия в размер на 396 лв., а лечението му не се поема от НЗОК. За да помогнат на Светльо неговите приятелите правят няколко дарителски кампании, чрез които успяват да се съберат средства за лечението му и за храна и дрехи за децата му.

"В последните дни много се влошиха нещата и съм изключително благодарен на всички хора с добри сърца, които в един от най-тежките моменти в живота ми дариха средства, чрез които успях да направя спешна операция и да спася ръката си от ампутация. Мечтая един ден отново да съм здрав, да мога да работя и сам да се грижа за двете си деца. Тогава ще върна направеното ми добро на всеки един човек, който ми е помогнал да оцелея през всички тези трудни за мен и двете ми деца години“, казва през сълзи 49 годишния тежко болен самотен баща. Той поясни, че лечението, медикаментите и операциите не се поемат от здравната каса и той разчита само на дарения, за да спаси живота си и да нахрани децата си.

След ампутацията на пръстите на лявата ръка на Светлозар лекарите в МБАЛ „Света София" вкарват в организма му химичен разтвор и резултатите от това дават лъч надежда, че чрез тази терапия състоянието на самотния баща ще може трайно да се стабилизира. Лекуващият лекар д-р Росен Разбойников е обнадежден, че ако продължи терапията само след шест месеца състоянието на Светлозар ще се стабилизира и ще се избегне ампутация на ръцете и краката му.

За химиотерапията му са необходими 30 000 лв., а благодарение на огромната вълна от съпричастност към Светлозар само за няколко дни са събрани малко над 27 000 лв. За да се завърши успешно курса на лечение обаче са необходими още 3 хил. лв. 

Именно за това приятелите на Светльо се обръщат за пореден път към всички хора с добри сърца да и ги призовават който и с каквото може да помогне, за да може самотния баща успешно да завърши своя курс на лечение и да спаси ръцете и краката си от ампутация.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

 

Телефон за връзка за дарения за дрехи и храна е: 0877717471, 0877717406

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай