Златно кюфте на Шипка. Мрежата завря

Още преди изгрев слънце монументът бе пълен с патриотично настроени българи

Златно кюфте на Шипка. Мрежата завря | StandartNews.com

Златни кюфтета продаваха на Паметника на свободата. 5 лева удари цената на изкушението от кайма, което се разграбваше като топъл хляб в подножието на монумента на връх Свети Никола, предаде „Телеграф“.

Още преди изгрев слънце монументът бе пълен с патриотично настроени българи. Хората изкачваха върха през целия празничен ден.

Търговците се бяха погрижили за бързата си печалба, като предлагаха храни и напитки с доста високи надценки. Продаваха се също знамена, магнити и всевъзможни сувенири, както и картички с изглед към Шипка.

Хиляди се стекоха на върха, развявайки български и руски знамена за церемонията по случай 146 години от Освобождението на България. Присъствието на знамената на Русия тази година бе осезаемо. Буквално всяко второ знаме бе руско. Мнозина бяха избрали да дойдат с народни носии, други пък с военни униформи. Имаше и хора с тениски СССР и шапки със сърп и чук.

Полицията не спираше никого. Униформените обясниха за "Телеграф", че няма разпореждане да забраняват на хората да развяват руски знамена. Въпреки това при пристигането на официалните лица няколко човека бяха арестувани.

Въпреки че имаше строги проверки на изграден КПП при стълбите, водещи към паметника, а от полицията бяха категорични, че има забрана за партийни байраци, такива също масово се виждаха, главно на "Възраждане" и ВМРО. На фона на освиркванията към председателя на парламента президентът Румен Радев бе бурно аплодиран.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай