Зимата у нас настъпва обратно! Ето къде първо

Дневните температури ще се понижат

Зимата у нас настъпва обратно! Ето къде първо | StandartNews.com

През нощта срещу вторник ще преобладава облачно време. След полунощ от запад, над Югозападна България облачността ще се разкъса до ясно време. Повече облаци очакваме над Източна България, където на изолирани райони ще превали слаб дъжд.  До сутринта над цялата страна валежите ще спрат. 

Ще духа слаб до умерен от югозапад, но с тенденция да се ориентира от северозапад и да се усили, особено в Дунавската равнина. 

Минималните температури ще са между 6°С до плюс 8°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до 4-5°С. Малко по-високи, по Черноморието - до 10-11°С

През деня във вторник, от северозапад облачността ще се увеличи. Около обяд над Централна Стара планина и над Западна България ще завали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, а с него ще прониква и по-студен въздух. Със застудяването валежите над 1000-1100 метра надморска височина ще се примесват и от сняг. Привечер и през нощта срещу сряда границата между дъжд и сняг ще се понижи под 800 метра, ще има условия и за заледявания на проходите Витиния и Петрохан, предупреждават от "Метео Балканс".

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 8° и 10°С. По-високи в Дунавската равнина и Горнотракийската низина  - до 12°С-13°С.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай