Зимата се завръща до дни! Синоптиците рязко смениха прогнозата

Максималните температури днес ще бъдат между 15° и 20°, в София - около 16°

Зимата се завръща до дни! Синоптиците рязко смениха прогнозата | StandartNews.com

В сряда ще бъде предимно слънчево, с по-значителни увеличения на облачността над Североизточна България, но съществени валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източните райони - североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в крайните североизточни райони около 12°; в София - около 16°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, но по високите и открити части ще е силен от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над северното крайбрежие, но без съществени валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 10°-15°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с тенденция на усилване.

В четвъртък облачността бързо ще се увеличи и през следващите дни в повечето райони ще е предимно значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд. В четвъртък ще духа слаб вятър от източната четвърт; в петък ще се смени с юг-югозападен. Дневните температури ще се понижат, но ще се задържи топло за периода. В събота облачността временно ще намалее, но след обяд отново ще се увеличи. Вятърът ще е югозападен, в Източна България ще се усили и температурите за кратко, но чувствително ще се повишат. В неделя, с обръщане на вятъра от северозапад, ще нахлува сравнително студен въздух. По-късно на отделни места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. В източната половина от страната все още ще духа силен югозападен вятър и ще бъде топло. В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време, на отделни места с валежи от дъжд, в северозападната част от страната - от сняг. Вятърът ще се смени с изток-североизточен, в понеделник ще бъде слаб до умерен, във вторник - предимно слаб. Застудяването ще продължи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай