Живакът пада с 10 градуса

Живакът пада с 10 градуса | StandartNews.com

Живакът в термометрите през новата седмица ще падне с 10 градуса, предупредиха синоптиците. Още в малките часове на неделния ден се очакват по-ниски температури. В неделя през деня ще е слънчево с максимални температури между 22 и 27 градуса. В понеделник сутринта обаче термометърът няма да минава 15 градуса. Вятърът ще отслабне, но ще остане предимно хладен.

На морето всички почиващи ще се радват на слънце и в неделя. Следобед днес се очаква да се появи слаб, по Северното крайбрежие - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури там ще са 28-29 градуса, а температурата на морската вода ще е 25-27. Вълнението на морето ще е около 2 бала. И в планините ще е топло и ще има слънце. Следобед, главно над масивите от Западна България, ще има повече облаци и привечер по западното старопланинско било краткотрайно ще превали.

Дългоочакваното захлаждане ще започне през нощта срещу неделя. В неделния ден отначало в Северозападна България, а по-късно и на места в останалата част от страната ще има валежи и гръмотевични бури. В отделни райони, главно в Североизточна България, явленията ще са по-интензивни. Температурите ще се понижават и максималните ще са в широки граници - от около 25-26 градуса в Северозападна България до 36-38 в Югоизточна България. През новата седмица дневните температури ще са с около 10 градуса по-ниски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай