Жертва ли е Иванчева? Сарафов с горещ коментар

Шефът на следствието каза справедлива ли е присъдата

Жертва ли е Иванчева? Сарафов с горещ коментар | StandartNews.com

Бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева може да бъде жертва единствено на своята собствена алчност. Това коментира зам.-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов в интервю за БНТ. Иванчева бе осъдена на 6 години затвор заради вземане на 75 000 лв. подкуп и бе откарана в сливенския женски затвор, за да излежи присъдата си.

Една от най-тежките форми на корупция е именно в местните администрации. Ако един местен администратор се вземе като човек, от който зависят съдбите на региона, това не е добре и трябва да вземем съответните мерки. очевидно сме били на пръв път и съдът го потвърди, каза Сарафов.

Това е пример за справедлива присъда. Тя е постановена от ВКС. Близо 2 г и 2 месеца е излежала, остава й да излежи малко повече от половината присъда, заяви той.

По случая с убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров той заяви, че в рамките на утрешния ден следователи и екип от експерти ще направят следствен експеримент, за да установят точно откъде са произведени изстрелите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай