Жега, добре са тези, които са на плажа

Максималните температури ще са между 32° и 37°.

Жега, добре са тези, които са на плажа | StandartNews.com

Днес ще бъде слънчево - максималните температури ще са между 27-30°. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Ще е горещо с максимални температури между 32° и 37°.

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, на отделни места, главно по северното крайбрежие с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури 27-30°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.  В планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 20°. И в средата на седмицата над по-голямата част от страната времето ще е слънчево. Над планинските райони ще се развива купеста облачност, около и след обяд там не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен, в сряда от изток-североизток, в четвъртък - от югоизток. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 33° и 38°. В петък над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Там дневните температури ще са по-ниски. В Източна ще остане слънчево и горещо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай